Havrekakor!
Du behöver:
3/4 cup smör,
1 cup farinsocker,
1 stort ägg,
1 tsk vaniljsocker,
3/4 cup mjöl,
1/2 tsk bakpulver,
1/2 tsk vaniljsocker,
1/2 tsk kanel,
3 cups havregryn,
1 cup russin,
Så här gör du:
Sätt på ugnen på 175 grader. Rör ihop smöret, farinsockret och ägget till en smidig deg. Rör sedan i mjölet, bakpulvret, vaniljsockret, kanelen och saltet. Sedan har du i havregrynet och sedan russinen. Klicka ut i bollar på bakplåtspapper och sätt in plåten i ugnen i 12-15 min. Klart!
Mikroomelett!
Du behöver:
2 ägg
lite salt och peppar
Så här gör man:
Knäck äggen i en kopp och rör runt lite. Sedan ställer du in den i mikron och rör om lite då och då. Du märker när den är klar och då kan du salta och peppra efter eget behov. Enkelt va?
Tjockpannkaka!
Du behöver:
1 liter mjölk
ca 5 dl mjöl
6 ägg
matfett, flytande
Så här gör du:
Stt ugnen på 200 grader och stoppa in en plåt med flytande matfett. När matfettet smält kan du ta ut plåten och använda stekspaden för att röra runt så att det blir jämt utspritt. Sedan rör du ihop ägg och hälften av mjölken. Ha sedan i mjölet och vispa så att klumparna försvinner. Då har du i resten av mjölken och vispar. Ställ in den i ugnen i ca 30 min. Klart!
Okänd blogg!
Hej! Jag vet ju att den här bloggen är relativt ny ovh inte många vet om den, men jag skulle verkligen bli glad om ni som läser skulle kunna kommentera och tipsa andra om bloggen för det enda jag vill är att andra också ska baka och laga mat och tycka att det är roligt. För jag vet hur det är när man kommer hem och ska laga mat och inte vet vad man ska göra.
Hoppas att ni uppskattar det här!
Hoppas att ni uppskattar det här!
Nötkakor!
Du behöver:
200 g hasselnötter
100 g matfett
1 ägg
1 dl socker
ca 25 nötter för garnering
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och smält fettet i kastrull på spisen. Mal nötterna i nötkvarn. Blanda sedan de malda nötterna med sockret och ägget tills det blir en enda smet. Vispa då i det smälta fettet. Klicka upp degen i matskedsstorlek på bakplåtspapper och sätt en hasselnöt på toppen. Ställ in i ugnen i 18-20 grader. Mums!
200 g hasselnötter
100 g matfett
1 ägg
1 dl socker
ca 25 nötter för garnering
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och smält fettet i kastrull på spisen. Mal nötterna i nötkvarn. Blanda sedan de malda nötterna med sockret och ägget tills det blir en enda smet. Vispa då i det smälta fettet. Klicka upp degen i matskedsstorlek på bakplåtspapper och sätt en hasselnöt på toppen. Ställ in i ugnen i 18-20 grader. Mums!
Smoothie!
Du behöver:
valfri mägnd yougurt
valfria färska furkter eller bär
krossad is ( ej för mycket )
glass i valfri smak ( ej choklad om du inte gör chokladsmoothies )
Så här gör du:
Mixa allt i en hög bunke och njut!
valfri mägnd yougurt
valfria färska furkter eller bär
krossad is ( ej för mycket )
glass i valfri smak ( ej choklad om du inte gör chokladsmoothies )
Så här gör du:
Mixa allt i en hög bunke och njut!
Fiskgratäng!
Du behöver:
2 torskfileer
potatismos
citronpeppar
flingsalt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fileerna i en gratängform och krydda rikligt med citronpeppar, dock inte för mycket! Efter 20 min lägger du på en kant av potatisgratängen och låt det stå inne i ugnen lite till tills moset fått lite färg. Klart att äta!
Muffins!
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g matfett
1 dl mjölk
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 200 grader och smält fettet på spisen
- Vispa äggen och sockret hårt vitt
- Häll i mjölet och bakpulvret och vaniljsockret i smeten ( blanda de torra ingredienserna innan i separat skål/bunke)
- Vispa i fettet och mjölken ( blanda fettet och mjölken innan du rör i det )
- Klicka ut smeten i formarna
- In i ugnen i 10-15 min
TIPS!
Smeten används också som sockerkakssmet, sätt då ugnen på 175 grader och ha den i ugnen i ca 30 min. Glöm inte att smörja formen!
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g matfett
1 dl mjölk
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 200 grader och smält fettet på spisen
- Vispa äggen och sockret hårt vitt
- Häll i mjölet och bakpulvret och vaniljsockret i smeten ( blanda de torra ingredienserna innan i separat skål/bunke)
- Vispa i fettet och mjölken ( blanda fettet och mjölken innan du rör i det )
- Klicka ut smeten i formarna
- In i ugnen i 10-15 min
TIPS!
Smeten används också som sockerkakssmet, sätt då ugnen på 175 grader och ha den i ugnen i ca 30 min. Glöm inte att smörja formen!
Recept Från Bakmostern!
Ja, du läste rätt! Här kommer du kunna hitta recept som jag kan lova är testade och som enligt mig smakar utsökt. För det är ju trots allt jag som är BAKMOSTERN!!!
Dagens recept: Blåbärspannkaka!
/Bakmoster
Dagens recept: Blåbärspannkaka!
/Bakmoster